Πρώτη σελίδα   Ποιοί είμαστε   Προγράμματα

Πως μπορείτε να βοηθήσετε   Επικοινωνήστε μαζί μας

  Η Οργάνωση Water Action
 
H οργάνωση Water Action είναι μια Αιθιοπική, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση, με έδρα την Addis Ababa, η οποία ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας στην Αιθιοπία μέσα από προγράμματα αξιοποίησης των φυσικών πόρων της χώρας.

Οι προτεραιότητες της Water Action έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό, οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων για παροχή καθαρού νερού, εγκαταστάσεων υγιεινής και την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος.

Από την ίδρυσή της η οργάνωση Water Action έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει συνολικά 22 προγράμματα μ’ ένα συνολικό προϋπολογισμό 7 εκ. Ευρώ και μ’ ένα επωφελούμενο πληθυσμό που φτάνει τα 560.000 άτομα. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων γίνεται μέσα από συνεργασίες με μεγάλες διεθνείς οργανώσεις όπως η Water Aid, η Christian Aid, η OXFAM και τώρα και η Μια Γη.

Η Water action φέρνει σε πέρας τα προγράμματα της με τη συνεργασία των κατοίκων και των τοπικών αρχών της κάθε επωφελούμενης περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση κάθε προγράμματος, οι ίδιοι οι κάτοικοι αναλαμβάνουν να συνεχίσουν το έργο και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά του.