Πρώτη σελίδα   Ποιοί είμαστε   Προγράμματα

Πως μπορείτε να βοηθήσετε   Επικοινωνήστε μαζί μας

 

Πρόγραμμα "Το νερό της ζωής"

 

Το Πρόγραμμα «Το Νερό της Ζωής» θα βοηθήσει να φτάσει καθαρό νερό σε πέντε ορεινές κοινότητες  στην περιοχή Dendi Wereda, της Αιθιοπίας, στην αυτόνομη περιοχή της Oromiya, 100 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της χώρας, Addis Ababa.

Το αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος ζωής για την περιοχή είναι, πέρα από την διευκόλυνση των κατοίκων και ιδιαίτερα των γυναικών και των παιδιών που σήμερα ταξιδεύουν πολλά χιλιόμετρα για να βρουν και να φέρουν νερό, να προστατευτεί η υγεία των κατοίκων που κινδυνεύει καθημερινά εξαιτίας της κατανάλωσης, πολλές φορές, μολυσμένου και ακατάλληλου για πόση νερού.

Εξ αιτίας των παρατεταμένων περιόδων ανομβρίας στην περιοχή αλλά και της έλλειψης κάθε είδους υποδομής ύδρευσης οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να περπατάνε καθημερινά μεγάλες αποστάσεις μέχρι τον ποταμό Arera και να γεμίζουν εκεί τα μεγάλα πήλινα δοχεία τα οποία στη συνέχεια κουβαλάνε για δύο και τρεις ώρες στην πλάτη μέχρι να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Όσοι απ’ αυτούς δεν έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειας τους ως την πλησιέστερη πηγή αναγκάζονται να προμηθεύονται και να πίνουν στάσιμο νερό από νερόλακκους που έχουν γεμίσει κατά τη διάρκεια των βροχών.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόσθετα της έλλειψης επαρκούς και καθαρού νερού υπάρχει σχεδόν παντελής απουσία υποδομών υγιεινής με τελικό αποτέλεσμα λοιμώξεις και ασθένειες που  δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν σε τοπικό επίπεδο.

Φωτ.: © Water Action

 
  Η δική μας παρέμβαση